CAP AL 20-N
Política 04/11/2011

Chacon insta Rajoy a disculpar-se per haver mentit sobre Catalunya

La candidata del PSC ha obert la campanya amb una defensa de les polítiques d'esquerres enfront d'una dreta que retalla serveis socials i margina les classes més desafavorides

Pere Martí
1 min

Esplugues de LlobregatEn un acte a la seva ciutat natal, Esplugues de Llobregat, Carme Chacón ha llençat els seus primers missatges de campanya, centrats a atacar principalment el PP i el seu candidat Mariano Rajoy, a qui ha instat a demanar disculpes per haver mentit sobre Catalunya. La candidata ha posat com a exemple haver dit que es perseguia el castellà a Catalunya, que amb el finançament es robaven diners de la resta de l'estat, o per haver recorregut l'Estatut. Mentre deia aquestes paraules un assistent a l'acte ha cridat "feixista", referint-se a Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'altre missatge del míting, al qual han assistit un miler de persones, ha estat equiparar tota l'estona CiU amb el PP, perquè són "com dues gotes d'aigua" pel que fa a les polítiques socials. Tots dos partits retallen en sanitat i educació i estan d'acord amb el copagament. Chacón ha ironitzat sobre la proposta de govern de concentració que ha fet Josep A. Duran i Lleida dient que més aviat està "concentrat a governar".

Els principals dirigents del partit, amb José Montilla al capdavant, han volgut recolzar la candidata. A més de l'expresident de la Generalitat hi havia Daniel Fernández, Manuela de Madre, Miquel Iceta, Carles Martí, Joan Rangel, Jaume Collboni, i Isidre Moles, entre d'altres.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats