Política 03/07/2015

Chacón admet que li va "agradar" la gran bandera espanyola en un acte de Pedro Sánchez

La candidata socialista per Barcelona a les generals diu que el PSC sap que ella no farà "el joc al sobiranisme"

Ara
2 min
Carme Chacón, en una imatge d'arxiu / ARA

MadridLa candidata del PSC a les eleccions espanyoles de finals d'any, Carme Chacón, ha admès aquest divendres que li va "agradar" que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, col·loqués una immensa bandera espanyola de fons a l'acte de proclamació de l'aspirant a la Moncloa. Ha recordat que no pot ser d'altra manera, ja que va ser ministra de Defensa amb José Luis Rodríguez Zapatero. No obstant això, ha afegit que li hauria agradat més que també hi ha hagués posat la bandera europea i les de les comunitats autònomes de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Antena 3, Chacón ha justificat la seva decisió de tornar a concórrer a les eleccions generals com a cap de llista per Barcelona pel "problema greu" que suposa, a parer seu, que el govern de la Generalitat impulsi el camí cap a la independència. Acusa Artur Mas d'"afegir problemes" als que ja tenen els catalans derivats de la crisi econòmica. Creu que el trencament de la federació CiU posa de manifest la "fractura" social que provoca el procés sobiranista.

Diàleg després del 27-S

Davant d'aquesta situació, l'exministra ha defensat avançar cap a un Estat federal que combini "unitat i diversitat", a través d'una reforma de la Constitució. Avisa que ella no farà "el joc al sobiranisme" i que el seu partit, el PSC, n'està avisat. De fet, no ha negat que aquesta línia vermella seva tingui relació directa amb el fet que els socialistes catalans hagin abandonat, en el programa del 27-S, la defensa del dret a decidir en un referèndum pactat, i hagin optat només per la reforma constitucional que vol impulsar Sánchez si arriba a la Moncloa.

Sense entrar a especular amb possibles pactes postelectorals al Parlament si l'independentisme no obté la majoria absoluta, s'ha limitat a dir que hi haurà d'haver molt "diàleg" amb partits com PP, Ciutadans i Unió però també ha recordat que la "prioritat" ha de ser l'agenda social. Ha titllat de "broma de mal gust" l'obertura de delegacions catalanes a Roma i a Viena quan falten diners per atendre altres serveis bàsics.

stats