Política 22/02/2011

Chacón creu que hauria estat "insensat" no obrir una reflexió al PSC després de la derrota electoral

La ministra de Defensa celebra les primàries a Barcelona i creu que Jordi Hereu en surt "més fort"

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa ministra de Defensa i cap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón, considera que hauria estat "insensat" que el PSC no hagués obert un procés de reflexió interna després dels mals resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya, el passat mes de novembre. Així ho ha explicat en un esmorzar informatiu a Madrid, amb una forta expectació: hi han assistit 7 ministres, com a mínim 5 exministres (entre ells Narcís Serra) i cares polítiques poc habituals a aquests actes, com l'exlíder del PCE Santiago Carrillo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón considera necessari aquest procés de "reflexió" continuada a les files socialistes catalanes i creu que són positius processos com les primàries del PSC de Barcelona. De fet, assegura que l'alcaldable Jordi Hereu n'ha sortit "més legitimat i més fort". Aquests han estat els únics qualificatius que ha dedicat a l'alcalde de Barcelona.

La ministra, en canvi, s'ha desfet en elogis al president espanyol, Rodríguez Zapatero, a qui ha atribuït una gran "generositat" i per qui ha demanat "respecte" per poder prendre la decisió de repetir com a candidat o no. Chacón ha esquivat pronunciar-se sobre la possibilitat que ella optés a ser la cap de cartell en cas que Zapatero llencés la tovallola. S'ha limitat a dir que, si el president espanyol vol repetir, ella ho té clar: "Jo sóc de les que votaria per ell", ha afirmat. També ha recordat implícitament als qui donen per fet que el candidat serà Pérez Rubalcaba que el PSOE també haurà de donar veu als militants perquè siguin ells qui escullin el successor, en unes primàries.

Carme Chacón ha considerat "una obvietat" la pregunta sobre si Espanya està preparada per tenir una dona catalana al capdavant de la presidència del govern. Ha recordat que va ser una "gran notícia" quan va afirmar que una dona ho està i ha recordat que la sorpresa hauria estat que hagués respost amb una negativa.

stats