Política 20/12/2011

Dirigents del PSOE promouen un manifest pro-Chacón

Un primer grup de dirigents demana una renovació de fons del partit

Ferran Casas
1 min

MadridNomés unes hores després de la investidura de Mariano Rajoy com a president espanyol han començat els moviments interns al PSOE de cara al congrés que el partit celebrarà al febrer a Sevilla. Un grup de dirigents farà públic en les properes hores un manifest demanant la renovació "a fons" de les estructures del partit i la preservació dels signes d'identitat d'esquerres i federalistes, segons que ha pogut saber l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els signants de 'Mucho PSOE por hacer' hi ha la dirigent del PSC i encara ministra de Defensa, Carme Chacón. El manifest s'interpretarà, per tant, com un primer gest en favor de la seva candidatura a la secretaria general. Alfredo Pérez Rubalcaba, que va tenir una actuació discreta al debat d'investidura, encara rumia si presentar-se a la secretaria general, tot i que inicialment aquesta era la seva intenció.

Entre els promotors hi ha l'exministra de Medi Ambient Cristina Narbona, l'alcalde de Sabadell Manuel Bustos, l'exeurodiputat Josep Borrell, el dirigent dels PSPV Ximo Puig, a més de zapateristes com Juan Fernando López Aguilar (portaveu al Parlament Europeu) o l'encara ministre de Justícia Francisco Caamaño.

stats