Política 27/05/2011

Rubalcaba a Chacón: "Un govern que aprova lleis és un govern estable"

El vicepresident primer, i futur candidat pel 2012, esquiva enfrontar-se directament amb la ministra de Defensa

Joan Rusiñol
2 min

MadridAvui Carme Chacón, Alfredo Pérez-Rubalcaba i José Luis Rodríguez Zapatero s'han vist les cares a la taula del consell de ministres, hores després que la ministra de Defensa, cansada de les pressions internes, llancés la tovallola per provar de ser la candidata socialista a les generals del 2012. Dimarts encara n'estava ben convençuda. A la compareixença de premsa posterior a la reunió, Rubalcaba només ha volgut contestar una cosa a Chacón: ningú ha posat en risc l'estabilitat del govern espanyol. Ella, ahir, va acusar el sector afí al vicepresident de fer trontollar l'executiu i l'autoritat de Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un govern que aprova lleis és un govern estable" ha dit Rubalcaba, acompanyat de les ministres de Sanitat i de Medi Ambient, Leire Pajín i Rosa Aguilar. No ha volgut dir si se sent atacat o no per les paraules de Carme Chacón.

Avui ha tirat pilotes fora a les múltiples preguntes dels periodistes sobre el futur del PSOE amb l'argument que compareixia com a portaveu de l'executiu i no pas com a militant socialista. Ha assegurat que no parlarà fins que els òrgans del partit es reuneixin –és a dir, demà al comitè federal– i només s'ha permès fer una broma: "Tot arriba a la vida...", li ha dit somrient a un periodista que feia estona que demanava la paraula. "Suposo que per a vostè també", li ha respost ràpid l'interpel·lat. Rubalcaba no ha seguit amb el joc de paraules.

Segons ha dit, els resultats del 22-M van ser "molt dolents" i "cal prendre'n nota", i assegura que Zapatero i el conjunt del govern espanyol en són conscients. Ha optat per deixar clar, en tot moment, que el full de ruta és el que va marcar diumenge a la nit el president de l'executiu.

stats