Política 10/11/2011

Chacón admet públicament que el PSC ha retirat el video perquè feria sensibilitats

La candidata del PSC demana a canvi a CiU que aturi les retallades i faci plegar el conseller de Salut, Boi Ruiz

Pere Martí
2 min

CerdanyolaCarme Chacón ha admès avui per primer cop en públic que l'espot electoral del PSC contra les retallades no era adequat i ha defensat la seva retirada perquè "podria molestar determinades sensibilitats". Però per treure ferro a la polèmica que ha aixecat, ha recordat que només es tracta de "ficció" i que la "realitat" continuen sent les retallades del govern de CiU en matèria de sanitat. Per això, ha emplaçat als nacionalistes a respondre el gest del PSC de retirar el vídeo aturant les retallades socials i "retirant" el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el PSC ha anunciat aquest matí que el vídeo no es tornaria a emetre, a petició de la candidata. L'espot vinculava les retallades en sanitat amb la mort d'un pacient, per falta d'assistència. Al vespre, en un míting al Parc Tecnològic de Cerdanyola, Chacón ha fet una mica d'autocrítica, però ha centrat el seu discurs en les crítiques a CiU, a qui acusa de voler "fer negoci" amb la sanitat, un sector que segons la candidata del PSC ha retrocedit 7 anys en els nou mesos que governa Artur Mas. Com a exemples, ha posat el tancament de tres CAP a Cerdanyola durant el cap de setmana i que la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, programat pel govern de José Montilla, ha quedat ajornat sine die.

Aprofitant que era a Cerdanyola, també ha acusat el Govern de posar en perill el desenvolupament del sincrotó perquè en els últims mesos s'hi han deixat d'instal·lar tres empreses. En el míting de Cerdanyola hi ha assistit el viceprimer secretari Miquel Iceta, i l'alcade de Sabadell, Manuel Bustos, entre altres càrrecs del partit. A fora s'han manifestat un grup d'estudiants de la UAB, que reclamaven "els pressupostos militars per a la universitat" i cridaven a la vaga.

stats