Publicitat
Publicitat

PACTE FISCAL

Artur Mas intenta sumar el PSC al pacte fiscal

S'espera que la cimera dels partits polítics catalans per posar en comú el posicionament sobre el nou model de finançament conclogui a quarts de nou

Arrenca la cimera del pacte fiscal. Presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, la trobada ha començat puntual i es preveu que conclogui a quarts de nou després d'estar reunits més de tres hores.

Artur Mas es debat entre incorporar el PSC al consens pel pacte fiscal o deixar-se perdre el suport d'ERC. Els socialistes rebutgen acordar i presentar a Mariano Rajoy un sistema similar al concert i els republicans no volen ni sentir a parlar d'un altre model que no passi per la clau de la caixa, una relació bilateral amb Madrid i sortir del règim comú.

La reunió d'avui a la tarda explorarà els acords entre partits en un clima de tensió política. En els darrers dies han sovintejat les reunions i negociacions entre partits, i CiU ha fet evidents les seves divergències internes en relació amb el pla B que va fer públic el president, que passa per aconseguir la Hisenda pròpia amb acord amb Mariano Rajoy o sense.

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT