Política 13/07/2015

S'acaba la cimera pel 27-S a Palau

Aquest migdia els representants de CDC, ERC, CUP, ANC, Òmnium i AMI han estat convocats per Mas. A la trobada s'hi ha afegit Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, i Magda Casamitjana i Pere Almeda, de MES

Ara
1 min

BarcelonaJa ha acabat la cimera que ha de decidir de quina forma es presenten els partits sobiranistes el 27-S. Al llarg del cap de setmana s'han sovintejat els contactes entre les parts i avui al matí les entitats encara feien reunions internes per acabar de perfilar la seva posició abans d'acudir al Palau de la Generalitat i coordinar-se, segons han confirmat diverses fonts a l'ARA. Tant l'ANC com Òmnium van traduir l'oferta d'Artur Mas perquè assumissin el lideratge de la llista civil en una proposta que excloïa els polítics en actiu. Esquerra i la CUP es van sumar a la idea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió hi han participat els dirigents polítics Josep Rull i Lluís Corominas (CDC), Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC) i David Fernàndez (CUP). A Palau els esperava Mas i els representants de les entitats sobiranistes, que havien fet una prèvia amb el president. A la trobada s'hi ha afegit més tard Antoni Castellà, dirigent de Demòcrates de Catalunya (DC), escissió d'Unió que es va presentar ahir diumenge en societat. Magda Casamitjana i Pere Almeda, dels socialistes sobiranistes de Moviment d'Esquerres (MES), s'ha incorporat també a la cita.

Mas i CDC són partidaris que a les llistes hi vagin també polítics, començant pel mateix president de la Generalitat. Si no hi ha acord, cosa que s'hauria de resoldre avui, atesa la urgència del calendari, els protagonistes no es tornaran a reunir i el sobiranisme es presentarà en tres llistes separades.

stats