Política 06/06/2012

Un 65,2% dels espanyols creuen que la situació econòmica és pitjor ara que fa un any

Segons el CIS, els ciutadans veuen l'economia pitjor que mai

Joan Rusiñol/efe
1 min

MadridUn 62,5% dels espanyols creuen que la situació de l'economia espanyola és pitjor ara que fa un any. Un 28,5% pensa que està igual que durant l'etapa de govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero i només un 4,9% creu que ha millorat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sensació de pessimisme entre els ciutadans queda palesa en l'última enquesta del CIS, la corresponent al maig. De fet, un 39% pensa que d'aquí a un any les coses encara estaran pitjor i només un 16% és del parer –com assegura reiteradament el govern de Mariano Rajoy– que la situació econòmica haurà millorat.

Pitjor que mai

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un 90,2% dels ciutadans veuen la situació econòmica dolenta o molt dolenta, el percentatge més alt en la sèrie històrica d'aquest baròmetre.

L'atur segueix sent el principal problema per a la ciutadania, ja que, igual que a l'abril, el citen com a principal problema el 81,7% dels enquestats, mentre que els problemes d'índole econòmica són esmentats en segon lloc, per un 51%.

Creix alhora la preocupació ciutadana per la classe política i la situació de la sanitat, mentre que "les retallades", un apartat que va començar a aparèixer recentment en el baròmetre, se situen entre les deu principals inquietuds, en ser citats pel 5,1%.

L'enquesta del CIS es va fer del 3 a l'11 de maig, període en què, entre altres notícies econòmiques, es va produir la nacionalització parcial de Bankia.

stats