Política 04/03/2015

Baixa el nombre de partidaris del dret a l'autodeterminació però també dels qui volen una Espanya sense autonomies

El gruix dels espanyols, segons el CIS, aposta per deixar el model territorial com està ara

Efe
1 min
El gruix dels espanyols es descanta per mantenir el model territorial vigent. ACN

MadridEl nombre de ciutadans que aposten per un Estat que reconegui a les comunitats autònomes la possibilitat d'independitzar-se i aquells que volen un Estat central sense comunitats autònomes va baixar al febrer respecte al mes anterior, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els espanyols que aposten pel dret a l'autodeterminació van baixar del 9,6 per cent del baròmetre de gener al 8,6 per cent al febrer, mentre que els que demanen la desaparició de les comunitats autònomes també són menys, del 19,2 per cent de gener al 16,6 per cent d'aquesta enquesta.

Són majoria els que defensen l'estat autonòmic tal com està organitzat en l'actualitat, un 34,8 per cent, encara que també reculen nou dècimes.

Es manté pràcticament estable el percentatge d'enquestats que demanen unes comunitats amb menor autonomia que en l'actualitat, que passen del 11,5 al 11,4 per cent, i també baixen una mica els que proposen donar més autonomia a les comunitats, un 13, 2 per cent dels enquestats, enfront del 14,9 del mes anterior.

D'altra banda, més de la meitat dels enquestats -53,2 per cent- se sent tan espanyol com de la seva comunitat autònoma. Un 17,2 per cent diu sentir-se només espanyol, mentre que un 6,4 se sent només de la seva comunitat, i un 12,1 més de la seva comunitat que espanyol. Només un 5,2 per cent se sent més espanyol que de la seva comunitat autònoma.

stats