Creix el nombre de partidaris a l'Estat de permetre la independència, segons el CIS

En canvi, baixa el percentatge dels qui volen deixar el model autonòmic com està

Els espanyols que creuen en el model autonòmic tal com està en l'actualitat baixen un 6,2% en un mes, del 36,1 al 29,9%, mentre que creixen gairebé un punt els que pensen que l'Estat ha de reconèixer a les comunitats autònomes la possibilitat d'independitzar-se, del 11,5 al 12,4%.

El baròmetre del CIS fet públic aquest dijous i realitzat entre el 4 i el 12 de novembre, en els dies en què es va celebrar la consulta del 9-N, reflecteix també un augment de dos punts dels que donen suport a la fórmula d'un únic govern central sense autonomies, del 18,7 al 20,7%.

El percentatge dels que defensen un Estat autonòmic amb més competències per als territoris és molt similar al de fa un mes i se situa en el 13,4%, una dècima més que en el període anterior.

En ser preguntats si se senten únicament espanyols, el 18,3% respon afirmativament, quan a l'octubre ho feia el 17,7% i els que manifesten sentir-se més espanyols que de la seva comunitat sumen un 6,6%, un punt més que fa un mes.

Gairebé la meitat dels enquestats (49,5%) diu que es veuen tan espanyols com del territori en què viuen, quan a l'octubre ho sostenia el 52,1%.

Un 12,2% dels entrevistats assegura que se sent més de la seva comunitat que espanyol –un 10,6 a l'octubre–, mentre que els que es consideren només com a ciutadans de la seva autonomia sumen un 7,3%, gairebé un punt menys que a l'octubre (8,5%).

Destaca, a més, la caiguda en dos punts en la preocupació dels espanyols pels nacionalismes, del 3,4 a l'1,4%.