Política 04/12/2014

Creix el nombre de partidaris a l'Estat de permetre la independència, segons el CIS

En canvi, baixa el percentatge dels qui volen deixar el model autonòmic com està

Efe
1 min

MadridEls espanyols que creuen en el model autonòmic tal com està en l'actualitat baixen un 6,2% en un mes, del 36,1 al 29,9%, mentre que creixen gairebé un punt els que pensen que l'Estat ha de reconèixer a les comunitats autònomes la possibilitat d'independitzar-se, del 11,5 al 12,4%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El baròmetre del CIS fet públic aquest dijous i realitzat entre el 4 i el 12 de novembre, en els dies en què es va celebrar la consulta del 9-N, reflecteix també un augment de dos punts dels que donen suport a la fórmula d'un únic govern central sense autonomies, del 18,7 al 20,7%.

El percentatge dels que defensen un Estat autonòmic amb més competències per als territoris és molt similar al de fa un mes i se situa en el 13,4%, una dècima més que en el període anterior.

En ser preguntats si se senten únicament espanyols, el 18,3% respon afirmativament, quan a l'octubre ho feia el 17,7% i els que manifesten sentir-se més espanyols que de la seva comunitat sumen un 6,6%, un punt més que fa un mes.

Gairebé la meitat dels enquestats (49,5%) diu que es veuen tan espanyols com del territori en què viuen, quan a l'octubre ho sostenia el 52,1%.

Un 12,2% dels entrevistats assegura que se sent més de la seva comunitat que espanyol –un 10,6 a l'octubre–, mentre que els que es consideren només com a ciutadans de la seva autonomia sumen un 7,3%, gairebé un punt menys que a l'octubre (8,5%).

Destaca, a més, la caiguda en dos punts en la preocupació dels espanyols pels nacionalismes, del 3,4 a l'1,4%.

stats