Més "únicament espanyols" i amb més ganes d'eliminar les autonomies: el CIS de febrer

El baròmetre també revela que creix el suport a millorar l'autogovern de les comunitats, però la xifra representa la meitat de les persones que advoquen per un model més centralista

El baròmetre del CIS del febrer difós aquest dimecres inclou les habituals preguntes sobre el model d'estat, que adquireixen molta rellevància pel debat sobiranista a Catalunya. El més destacat és que creixen pràcticament igual les persones a favor d'acabar amb les comunitats autònomes (passen en un mes del 24,2 al 24,7%) i les que volen que les comunitats tinguin més autogovern (de l'11 a l'11,7%).

En canvi, es redueix el percentatge de ciutadans que volen mantenir igual que ara el model autonòmic (del 32,1 de gener al 31,8% de febrer), que desitgen que les comunitats tinguin menys autogovern (del 14,5 al 13,8%) o que defensen el dret a l'autodeterminació (del 9,2 al 8,1%).

Pel que fa al sentiment nacional, augmenten el nombre de ciutadans que se senten únicament espanyols (al gener eren el 14,7 i al febrer, el 16,2%) i es redueixen els que se senten tan espanyols com de la seva comunitat autònoma (passen del 54,5 al 52,1%). I també cau la xifra de persones que se senten únicament de la seva comunitat (del 6,3 al 5,7%).

Més continguts de