Política 04/02/2015

Podem diu que si la "progressió" es manté guanyaran les generals al PP amb una "victòria contundent"

Bescansa assegura que demostra la tendència "incontestable" que el "canvi polític és irreversible" i que l'"alternativa al PP és Podem"

Europa Press
2 min
Podem i el PSOE endureixen la batalla per liderar l’alternativa

MadridLa secretària d'Anàlisi Polític i Social de Podem, Carolina Bescansa, ha afirmat aquest dimecres que el seu partit es pren amb cautela l'últim baròmetre del CIS que el situa segon en estimació de vot —per davant del PSOE—, si bé ha advertit que si la "progressió" es manté és "evident" que guanyarà el PP amb una "victòria contundent" en les pròximes eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació per valorar els resultats de l'enquesta, Bescansa ha insistit que, encara que prefereixen ser prudents, els resultats mostren les tendències "clares" i "incontestables" que el canvi polític és "irreversible" i que "l'alternativa al PP és Podem".

En aquesta línia, la dirigent de Podem ha explicat que "hi ha raons per ser cautelosos en la lectura de les dades". "En primer lloc cal molt de temps abans de les generals i per tant resulta difícil fer una estimació faltant gairebé un any perquè aquestes es celebrin", ha argumentat.

"A més d'això, assistim a un procés d'acceleració del temps històric. Les coses estan canviant molt de pressa i sabem que aquest canvi tan ràpid que s'ha produït en els últims dotze mesos seguirà aquest ritme accelerat en els pròxims deu mesos", ha asseverat.

Per tot això, Bescansa ha assenyalat que cal ser "prudents", però al mateix temps entendre "quines són les tendències que descriu aquesta enquesta en comparació amb el conjunt d'enquestes que s'han realitzat fins ara i que són coherents amb el conjunt d'estudis que es vénen publicant".

La primera d'aquestes tendències i "la més evident" és, al seu judici, que "el canvi polític a Espanya és irreversible" i que "el sistema de partits a Espanya ja no tornarà a ser com ha estat des de la seva fundació al 77". " Estem en un escenari de canvi que és incontestable i el que ens estan dient les enquestes i les tendències és que a partir de les pròximes eleccions generals, el tauler polític al nostre país serà molt diferent", ha dit.

stats