Política 06/04/2011

Un 80% dels espanyols rebutja la jublació als 67 anys

El 82% dels enquestats situen l'atur com el seu principal problema

Joan Rusiñol
1 min

MadridUn 58,8% dels espanyols no està gens d'acord amb el fet d'elevar dels 65 als 67 anys l'edat legal de jubilació. Un 20%, poc d'acord. Així ho recull el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de març. La reforma que va pactar el govern espanyol amb els agents socials no convenç en el seu aspecte més controvertit. Només un 14% dels ciutadans assegura que hi està d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el 47% està convençut que el pacte social no resol el problema de la sostenibilitat de les pensions, que tornarà a aparèixer més endavant. Qui en paga els plats trencats és el govern espanyol. Un 49% admet que, després d'aquell acord, ha empitjorat la imatge que té de l'executiu. El percentatge se situa en el 47% en el cas de la percepció sobre els sindicats i el 40 pel que fa a la patronal.

El pessimisme és generalitzat entre els enquestats. Un 37,5% creu que la situació espanyola és dolenta i gairebé un 30% que és molt dolenta. L'atur segueix sent la gran preocupació dels espanyols (82%), seguida dels problemes econòmics (51,3%). La classe política es consolida en un preocupant tercer lloc, amb un 20,2.

ETA preocupa ja només a un 5,7% dels enquestats. L'Estatut de Catalunya que, curiosament encara apareix a la llista de preocupacions, només treu la son a un 0,4% dels ciutadans. Els nacionalismes a un ínfim 0,2%.

En aquest baròmetre no hi ha intenció de vot.

stats