Política 08/05/2012

El PP ha caigut 4 punts des que va guanyar les eleccions

Els populars en van baixar dos fins al gener i ara n'han tornat a caure 2,1. Tot i això, encara estan 11 punts per sobre del PSOE

Joan Rusiñol/marc Colomer
1 min

Madrid/BarcelonaLes retallades del govern Rajoy desgasten el PP però molt lentament. L'enquesta del CIS del mes d'abril demostra que, des del mes de novembre (quan van guanyar amb el 44,6% dels vots) els populars han caigut 4 punts en intenció de vot: el baròmetre del gener ja va registrar la baixada de dos punts i ara, dos més. L'estimació de vot del PP se situa al 40,6%, dos punts per sota del 42,7% que va obtenir fa tres mesos, després del primer gran paquet de mesures d'austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte les dades del mes de gener, el PSOE recupera 1,6 punts, del 28 al 29,6%. CiU i ERC també milloren lleugerament la seva situació. La federació nacionalista passa del 3,4 al 38% en intenció de vot i els independentistes, de l'1,4 a l'1,7%.

També en surt beneficiada IU, que puja 7 dècimes. En canvi, UPyD, el partit de Rosa Díez, en cau 6. El Partit Nacionalista Basc baixa una mica, el mateix percentatge que puja Amaiur, dues dècimes.

stats