Política 18/06/2015

Els diputats de CiU a Madrid, a l'espera de les decisions que es prenguin a Catalunya

Montserrat Surroca, d'Unió, recorda que ells només han anunciat que surten del Govern

Efe
1 min
Els diputats al Congrés Montserrat Surroca i Josep Sánchez Llibre arribant, dimecres, a la reunió d'UDC. EFE

MadridEls diputats de CiU al Congrés estan a l'espera de saber com els repercutirà la decisió d'Unió d'abandonar el govern d'Artur Mas. De moment, els parlamentaris asseguren que estan tranquils per les decisions que puguin prendre des de Catalunya les direccions d'Unió i de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No ho sabem, no som nosaltres els que ho hem de decidir, això ve de més amunt", ha assenyalat el diputat per Barcelona Feliu Guillaumes (CDC) als passadissos de la cambra, on ha subratllat que els seus companys parlamentaris són "molt disciplinats".

També la portaveu d'Unió Montserrat Surroca, diputada per Girona, ha confirmat que "no hi ha novetats" i que els parlamentaris de CiU seguiran votant junts, "com sempre". "Nosaltres només hem dit que vam sortir del govern", ha recalcat.

Altres fonts del grup han coincidit que no creuen que la situació els afecti quan queden "només cinc plens" per acabar el període de sessions, ja que, a parer seu, les decisions que CDC i Unió puguin prendre en aquest àmbit són els "serrells "d'altres amb més força i prioritat.

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va dir ahir que la decisió no afecta el grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, que seguirà dirigint Josep Antoni Duran i Lleida fins a les eleccions generals.

Més tard, Duran Lleida va negar a través de Twitter els rumors que apuntaven que deixaria l'escó. "Prou d'intoxicacions!", es va queixar.

stats