Política 11/02/2015

Duran se sent "desautoritzat" per CDC i qualifica de "greu" la divisió de vot al Congrés

El líder d'Unió assegura que no hi havia cap "excusa legítima" per no donar suport a la presa en consideració del pacte antijihadista

Joan Rusiñol
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, acompanyat de Josep Rull, en una imatge d'arxiu. ACN

MadridJosep Antoni Duran i Lleida està visiblement molest amb els diputats de Convergència Democràtica al Congrés. Aquest dimarts al matí, el líder d'Unió ha admès sentir-se "desautoritzat" pel fet que CDC optés per abstenir-se a la presa en consideració del pacte entre PP i PSOE per combatre el terrorisme jihadista. "Per mi és un fet greu, no s'havia desautoritzat mai un portaveu, ni de Convergència ni d'Unió", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha negat que, tal "com s'ha fet córrer", hi hagi un "compromís del senyor Duran amb el PP". Segons diu, aquestes suposades informacions periodístiques són intoxicacions amb "ganes d'intentar orientar la nostra posició cap a un determinat sentit". No ha volgut precisar, però, d'on surten a parer seu aquestes versions. Ho ha deixat en mans dels periodistes.

El líder d'UDC ha assegurat, però, que amb el vot d'ahir CDC també va "desautoritzar" la federació perquè, segons afirma, els dos partits havien decidit votar 'sí' a la tramitació. Una altra cosa, recorda, és el fons de la qüestió –que inclou la polèmica cadena perpètua encoberta– que es debatrà a partir d'ara. En contingut no hi haurà friccions, pronostica. Segons ha explicat, fins i tot el portaveu adjunt a Madrid, Pere Macias, de CDC, havia trucat ahir des de Colòmbia, on és de viatge, als seus parlamentaris per dir-los que el sentit del vot havia de ser afirmatiu. Unió manté que les trucades des de Barcelona van canviar a última hora la decisió final.

"No ho havia cap motiu ni cap excusa legítima", ha conclòs el portaveu nacionalista a la cambra baixa. Duran ha fet aquestes declaracions a la sortida de l'hemicicle, un cop acabada la sessió de control a Mariano Rajoy. Ha sortit acompanyat de la diputada i portaveu d'Unió, Montserrat Surroca.

stats