PACTES MUNICIPALS
Política 06/06/2011

CiU, ERC i Alternativa Independent pacten a Cabrera de Mar

Gent per Cabrera trenca el pacte amb els nacionalistes i es queda a l'oposició tot i ser la llista més votada

Acn
2 min

Cabrera de MarGent per Cabrera (GxC) no han estat capaç de llimar les seves diferències amb CiU i després de quatre anys de governar plegats, els independents es quedaran ara a l'oposició. Els nacionalistes, amb Jordi Mir al capdavant, han arribat a un acord de govern amb ERC i Alternativa Independent (AI). El futur alcalde s'ha mostrat molt satisfet i ha destacat la gran coincidència programàtica de les tres formacions. L'únic escull que els distanciava, el model urbanístic, es revisarà en tot allò que sigui "tècnicament i econòmicament possible", un cop la Generalitat de Catalunya aprovi definitivament el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), impulsat per l'actual govern en funcions de GxC i CiU. Després de les eleccions municipals del 22-M, GxC i CiU han aconseguit els mateixos tres regidors que fa quatre anys. El 2007 van decidir repartir-se l'alcaldia i en canvi ara, els independents de GxC volien assumir el càrrec durant els quatre anys de mandat. Aquest ha estat el principal escull en la negociació entre les dues formacions, que finalment s'ha acabat trencant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU, Jordi Mir, lamenta l'actitud de GxC i els retreu que, tot i empatar en nombre de regidors, no acceptessin cedir l'alcaldia "ni un minut". En aquest context, CiU ha trobat com a aliats a ERC i AI. Les tres formacions configuraran el nou govern tripartit del municipi. A l'oposició hi quedaran els tres regidors de GxC i el representant del PP.

Mir s'ha mostrat molt satisfet per l'acord i en destaca la gran coincidència programàtica de les tres formacions. "Ha estat un procés difícil però enriquidor", ha dit sobre la negociació. El futur alcalde assegura que "ningú ha hagut de cedir a res" i explica que, fins i tot, s'ha arribat a un acord per superar el principal escull entre CiU i els seus nous socis, el model urbanístic del poble.

GxC i CiU van aprovar durant aquest mandat el POUM de Cabrera de Mar, amb el qual ERC i AI no s'¡hi senten identificats. El nou alcalde proposa ara revisar tot allò que sigui "tècnicament i econòmicament possible" perquè tothom s'hi senti agust. Les tres formacions també han arribat a un acord sobre el nou cartipàs municipal.

Mir serà l'alcalde i assumirà les competències de Governació i Esports. Neus Solà (CiU) serà regidora de Joventut, Sanitat i Serveis a les Persones, i Núria Pera (CiU) assumirà Urbanisme i Sostenibilitat. Per part d'ERC, Joana Orfila serà la responsable d'Enenyament, Cultura, Patrimoni i Festes, i Joan Buixadé tindrà la cartera d'Hisenda i Serveis Interns. Antoni Abel (AI) serà el regidor d'Obres i Serveis i José Villaverde (AI) el de Promoció Econòmica.

stats