Política 04/02/2014

Front comú al Parlament per defensar la immersió enfront del TSJC

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP reivindiquen el bon funcionament del sistema actual

Europa Press
1 min

BarcelonaCiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han expressat aquest dimarts el seu suport a l'estratègia del Govern de presentar un recurs contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga la Generalitat a fixar la presència del castellà en el 25% de l'horari lectiu de cinc escoles catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha remarcat que la Generalitat es limitarà a complir la llei d'educació de Catalunya (LEC) i ha aplaudit les iniciatives de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per preservar el model d'immersió. La portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, també ha deixat clar que el marc legal d'actuació ha de ser la LEC perquè no imposa quotes i evidencia que la competència lingüística és exclusiva de la Generalitat. D'aquesta manera ha rebutjat la decisió del TSJC perquè "no té la mateixa legitimitat democràtica" que la del Parlament.

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha defensat el model d'immersió lingüística i ha negat que sigui un problema real a Catalunya tenint en compte el coneixement "més que acceptable" del català i el castellà dels alumnes catalans en relació als de la resta de l'Estat. Lucena ha reivindicat la capacitat de les escoles per avaluar si és necessari reforçar l'aprenentatge d'alguna de les dues llengües.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Josep Vendrell, que ha qualificat d'"èxit" el model d'immersió lingüística i ha advertit que no permetran la divisió dels alumnes per raó de llengua. El diputat de la CUP Quim Arrufat ha acusat el PP de no saber "què fer per fer desaparèixer" el català de tots els territoris de l'Estat on es parla.

stats