POLÍTICA
Política 20/02/2012

CiU dóna “per impossible” l'Estat plurinacional i avisa: "La paciència s'acaba"

"Catalunya té per davant el repte colossal de la transició nacional", assegura Felip Puig, conseller d'Interior i dirigent de CiU

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller d'Interior i dirigent de CiU, Felip Puig, ha donat avui per impossible el "camí del mig” que representa l'Estat plurinacional, una cosa que CiU ha intentat aconseguir "fins l'extenuació”. Així s'ha pronunciat el convergent en un dinar organitzat per la Fundació Catalunya Oberta, en què ha defensat que Catalunya té per davant un "repte colossal", que és la "transició nacional", un objectiu que requereix tant un full de ruta com l'aportació de la societat civil, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i les aliances de CiU amb el PP, Puig ha assenyalat la necessitat que el catalanisme polític guanyi "majories nacionals" per poder decidir i alhora ha defensat que al seu partit, CDC, tots són sobiranistes. El conseller ha remarcat que “tot i els errors i defectes, nosaltres hem executat la utopia dels fundadors del catalanisme polític”. Ha recordat en aquest sentit una frase que ja va pronunciar anteriorment, quan va dir que Catalunya tenia per davant "o la independència o la decadència", i ha subscrit de nou aquestes paraules perquè, ha avisat, "la paciència, el temps i els diners s'esgoten".

stats