Política 26/05/2015

Turull: "Menys fer matemàtiques i més fer país"

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, insta a deixar de banda els números de les eleccions municipals i a "buscar el màxim suport" perquè la "victòria sigui inapel·lable" el 27-S

N.orriols
1 min

BarcelonaEnmig de les valoracions sobre els resultats de les eleccions del 24 de maig, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha instat a "deixar la calculadora" i anar a "buscar el màxim suport" perquè el 27-S la "victòria" de l'independentisme sigui "inapel·lable". En relació a l'anàlisi que ha fet ERC aquest dimarts des del Parlament, ha dit: "Menys matemàtiques i més país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera el portaveu convergent ha evitat entrar en el debat sobre com el sobiranisme suma més, si separat o en una candidatura conjunta. "Hi ha més pluralitat", ha dit, "que tothom faci l'anàlisi que consideri oportuna".

El diàleg entre CiU i ERC sobre aquesta qüestió ha estat fruit de les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, aquest matí a Catalunya Ràdio i la rèplica que ERC ha fet al líder de la federació nacionalista des del Parlament. Oriol Amorós ha assegurat que els resultats de les eleccions municipals avalen el seu posicionament sobre les llistes separades, d'aquesta manera el sobiranisme "ha trencat el seu sostre", ha dit el republicà.

stats