POLÍTICA
Política 20/02/2012

El PSC presenta una esmena a la totalitat al projecte de llei de consultes populars

Segons la normativa, ideada pel Govern, els referèndums ciutadans poden ser convocats per qualsevol entitat local o grup determinat de ciutadans

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El PSC ha presentat aquest dilluns una esmena a la totalitat al projecte de llei de consultes populars que s'haurà de debatre i votar al ple al Parlament, tot i que encara no hi ha cap data fixada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El projecte de llei de consultes populars regula el règim jurídic i el procediment per a la convocatòria de consultes populars que no són vinculants i diferents dels referèndums. La seva finalitat és conèixer l'opinió ciutadana sobre les actuacions i polítiques públiques tant en l'àmbit nacional com en el municipal. D'acord amb aquest projecte del Govern, les consultes poden ser convocades pel president de la Generalitat –Artur Mas–, les entitats locals o alcaldes, en funció de l'àmbit competencial de la consulta, així com pels ciutadans si reuneixen un determinat nombre de firmes.

La junta de portaveus haurà de decidir en quin ple es debat l'esmena a la totalitat i si el projecte prospera es continuarà amb la tramitació parlamentària.

stats