Política 26/12/2013

Ciutadans critica el trasllat del delegat de la Generalitat als EUA a Washington

El diputat Espejo-Saavedra denuncia "l'estratègia d'imatge per projectar a l'exterior el procés sobiranista"

Ara
1 min

BarcelonaCiutadans ha criticat la notícia avançada per l'ARA de traslladar aquest gener el delegat de la Generalitat als Estats Units, Andreu Davis, de Nova York a Washington amb la intenció d'aprofundir en el rol polític de la representació catalana en un any que vindrà marcat per la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat José María Espejo-Saavedra ha constatat que tot plegat és "una estratègia d'imatge per intentar projectar el procés separatista a l'exterior", i que és una forma de fer "abocada al fracàs com tota l'acció exterior que du a terme la Generalitat". Espejo ha recordat que "institucions internacionals com l'OTAN i la UE ja van advertir Mas que el seu procés separatista no va enlloc", perquè "al segle XXI no es pot pretendre aixecar fronteres vulnerant la llei en un estat democràtic".

Per això, ha demanat al Govern que dediqui la seva acció exterior a "promocionar els valors positius de Catalunya i internacionalitzar l'economia catalana per atreure inversors" en comptes de "destinar els diners dels ciutadans de Catalunya a fomentar un procés que els divideix i que projecta una imatge en l'exterior de conflicte, que espanta les inversions".

stats