Política 10/06/2015

Cifuentes anuncia un principi d'acord amb Ciutadans a la Comunitat de Madrid

Albert Rivera també havia assegurat que el pacte amb el PP anava pel bon camí

Efe
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dimecres a Barcelona. EFE

MadridLa candidata del PP a presidir la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat aquest dimecres al vespre que hi ha un "acord inicial" perquè Ciutadans doni suport a un nou govern del PP. Ho ha dit després de dues hores de reunió amb el cap de llista de la formació taronja, Ignacio Aguado. Els dos, però, han dit que continuaran negociant per tancar els "matisos". El pacte podria ser una realitat finalment divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al matí, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ja havia afirmat que el seu partit prova de ser "un partit d'estat", com ho demostra el fet que forci a "canviar" el PSOE a Andalusia i el PP a la Comunitat de Madrid. En roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, Rivera ha explicat que les "condicions" per arribar a un acord amb el PP a la Comunitat de Madrid que faciliti la investidura de Cifuentes són les "mateixes" que van permetre arribar ahir a un acord amb el PSOE a Andalusia, on Ciutadans ha actuat "com a partit d'estat".

Entre aquestes condicions hi ha la signatura del document per a la regeneració democràtica, condició essencial per avançar després en les negociacions sobre altres qüestions.

"Hi ha un principi d'acord. Verbalment, ens han traslladat que signaran aquest document per a la regeneració democràtica", que és "exactament el mateix" que ha subscrit el PSOE d'Andalusia, ha aclarit el dirigent de Ciutadans.

En aquest sentit, Rivera ha emplaçat el PP a sumar-se a "aquesta nova etapa política per poder regenerar les institucions". Respecte a les primàries en els partits, condició que Ciutadans recull en aquest document de regeneració i que ha suscitat recels en alguns membres de les files populars, Rivera ha explicat que Cifuentes s'ha mostrat partidària d'aquesta mesura, la qual cosa, ha dit Rivera, seria un "èxit".

D'altra banda, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE d'Andalusia argumentant que "no es pot parlar de regeneració democràtica sense donar llum verda a la legislatura".

Rivera, a més, ha destacat que el PSOE d'Andalusia ha signat sense "excepcions" que els imputats en casos de corrupció han d'abandonar els seus càrrecs públics, cosa que "no ha aconseguit el PP en 30 anys d'oposició". Per això, ha deixat clar que l'expresident andalús Manuel Chaves haurà de dimitir com a diputat al Congrés si el Tribunal Suprem li imputa un delicte en la causa dels ERO.

stats