Política 04/02/2013

El PSC "respecta" que Bustos torni a l'alcaldia per recuperar la seva "honorabilitat"

Els socialistes catalans demanen la dimissió de Rajoy

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC "respecta" la decisió de Manuel Bustos, imputat en el cas Mercuri, de tornar a l'alcaldia de Sabadell el 8 de febrer. El portaveu dels socialistes, Jaume Collboni, ha explicat que el partit ho respecta perquè "suposa la possibilitat d'anar recuperant la seva honorabilitat" un cop s'ha fet pública una part de la causa. Tot i això, ha afirmat que Bustos seguirà suspès com a secretari de política municipal del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha fet aquestes declaracions just després d'haver demanat que Oriol Pujol sigui apartat de la secretaria general de CDC si se l'acaba imputant i de demanar la dimissió de Mariano Rajoy pel cas dels suposats sobresous del PP.

A més, el PSC ha demanat que per fomentar la transparència i la regeneració democràtica es desencalli la llei electoral. De fet, ha presentat una proposta al Parlament perquè es desbloquegi la ILP que demana la reforma d'aquesta llei.

Collboni ha insistit que els partits haurien de ser a la cimera anticorrupció que el president Artur Mas ha convocat per dimecres, i ha alertat que el seu partit no assistirà a més cimeres si no hi ha "mesures concretes" que hagin estat preacordades o debatudes abans. "Fer més cimeres i més fotos pot ser contraproduent", ha dit.

stats