Política 08/06/2012

La comissió d'investigació del Parlament sobre les caixes arrenca amb voluntat de treballar "sense límits"

ICV, ERC, Solidaritat i Ciutadans han registrat aquest matí la petició a la mesa del Parlament. CiU, PP i el PSC se n'han desmarcat

Pere Martí
1 min

BarcelonaLa comissió d'investigació sobre les caixes catalanes ha començat a funcionar amb la presentació al registre de la mesa del Parlament de la petició impulsada per ICV, ERC, Solidaritat i Ciutadans. L'objectiu de la comissió és investigar "les possibles responsabilitats derivades de l'actuació i la gestió de les entitats financeres ubicades a Catalunya i la possible vulneració dels drets dels consumidors" sense posar cap límit als seus treballs i fer comparèixer a qui calgui. Com que la demanen tres grups, és de creació automàtica, tot i que aquests grups no tenen majoria a la mesa, de manera que es pot endarrerir la seva posada en marxa, i la resta de grups, CiU, PP i PSC, poden vetar determinades compareixences.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, els quatre partits impulsors han fet una crida a la resta de grups perquè no posin entrebancs als treballs de la comissió d'investigació i que no intentin "torpedinar-la", en paraules de Dolors Camats, perquè es tracta d'investigar uns fets que interessen als ciutadans. La intenció dels promotors és constituir-la al juliol i tenir els treballs acabats al desembre, per portar les conclusions a la fiscalia, segons ha explicat Alfons López Tena. El republicà Pere Aragonès ha assenyalat que la comissió aportarà més transparència i més veracitat, i permetrà depurar responsabilitats si cal.

stats