POLÍTICA
Política 13/06/2012

El ple del Parlament designa els sis nous membres del CONCA

La cambra catalana anomena els nous consellers de Consell Nacional de la Cultura i les Arts després de la dimissió al novembre de deu dels onze membres que formaven part de l'òrgan

M.toro / O.march
2 min

BarcelonaEl ple del Parlament ha designat aquest dimarts als sis nous membres del Consell Nacional de la Cultuta i les Arts (CONCA). La candidatura dels nous consellers de l'òrgan de gestió cultural, presentades a proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, han estat aprovades per àmplia majoria absoluta de la cambra (amb tan sols 2 vots en contra i 15 abstencions). Els sis nous membres són: Isona Passola (productora, guionista, i directora cinematogràfica), Carles Duarte (poeta, lingüista i director de la Fundació Carulla), Valentí Puig (periodista i escriptor), David Albert (músic i director artístic), Mercè Gisbert (doctora en filosofia i ciències de l'educació) i Gemma Sendra (gestora de projectes culturals).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests nomenaments arriben després de la dimissió en bloc de deu dels onze membres del CONCA el passat novembre en protesta contra la llei de simplificació de l'administració, que, inclosa dins el projecte òmnibus, reduïa el nombre de membres de l'òrgan i les seves funcions. L'únic membre que no va dimitir va ser Pilar Parcerissas, que continua en la seva plaça de consellera.

Els diversos grups parlamentaris han donat la benvinguda als nous membres del consell, posant especial èmfasi en la necessitat de fer esforços en la línia de l'austeritat, la transparència i la simplificació i optimització de recursos. Així mateix, totes les intervencions han clamat en favor de l'excel·lència i la qualitat de la gestió de les polítiques culturals de Catalunya.

ICV-EUiA reobre la polèmica

Tot i l'actitud de mà estesa, part de l'oposició ha recordat la polèmica creada entorn del CONCA, i ha criticat les diverses modificacions que es van aplicar a la institució al novembre i que van derivar en la dimissió de gairebé tots els seus membres. ICV-EUiA ha encetat un seguit de declaracions en aquesta mateixa línia a les quals s'han sumat els portaveus d'altres partits, com són C's i SI.

En concret, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha assegurat que amb les noves funcions del CONCA s'està posant l'òrgan al servei del Govern, que en "vol tenir en exclusiva el control". En aquest sentit, l'ecosocialista ha volgut deixar clar que el que s'ha votat al ple no és "la nova junta del CONCA" sinó els "assessors del conseller de Cultura, Ferran Mascarell". Camats ha acabat la seva intervenció enviant amb un record als membres que van decidir dimitir del consell a finals de l'any passat.

stats