Política 04/07/2011

Al Congrés, amb pantalons llargs

La cambra baixa espanyola dicta unes normes més severes de vestimenta per als visitants

Joan Rusiñol
1 min
El ministre de Foment, José Blanco; el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el president del Congrés, José Bono, ahir.

MadridAmb l'arribada de la calor, que a Madrid és molt intensa, el Congrés dels diputats ha optat per posar ordre a la manera de vestir dels que visiten la cambra. Fins ara, la normativa era clara per a treballadors de la casa, però ara el president, José Bono, ha decidit aixecar les exigències per als que assisteixin a un ple des de les tribunes públiques de l'hemicicle.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els visitants, ja siguin gent gran o joves que visiten amb l'institut el Congrés, hauran de portar pantalons llargs o faldilles. Estaran prohibits els pantalons curts i les camises sense mànigues o de tirants. Segons la circular que ha emès la Secretaria General de la cambra, es tracta d'uns "mínims però clars" que combinen el "respecte" a la manera de vestir de cadascú amb la "dignitat" de la seu del poder legislatiu espanyol.

Als qui es passegin pels passadissos de la cambra, també se'ls recordarà que cal anar amb "la vestimenta adequada al decòrum exigible".

Fins ara, els múltiples uixers del Congrés tenien ordres d'avisar verbalment a qui no vestís de forma adequada, però sense poder prendre mesures. Ara, en canvi, podran vetar l'entrada a qui no compleixi aquests requisits, que s'explicaran abans a tots els grups que vulguin assistir a un ple o bé fer una visita guiada.

stats