POLÍTICA
Política 28/06/2012

El Congrés dóna llum verda definitiva als pressupostos del 2012 amb els vots del PP i UPN

Es tracta dels comptes més austers de la democràcia. Hisenda ja prepara els pressupostos del 2013 i aprovarà el sostre de despesa a mitjans de juliol

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl ple del Congrés dels Diputats ha donat llum verda definitiva aquest dijous als pressupostos de l'Estat per al 2012 amb els vots del PP i d'UPN, l'abstenció de Coalició Canària (CC) i el vot en contra del PSOE, CiU i la resta de formacions de l'ala esquerra. Els pressupostos incorporen les 85 esmenes que el PP va introduir al text al tràmit al Senat, entre les quals hi ha els 11 milions d'euros que la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va introduir per al corredor mediterrani. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que l'aprovació dels pressupostos és un senyal de fermesa davant Europa. La votació coincideix amb la reunió del Consell Europeu que té lloc a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha celebrat l'aprovació dels comptes més austers de la democràcia, que segons Montoro serveixen per introduir "rigor" i per llançar un missatge de responsabilitat a Europa en un moment en què l'economia espanyola és al punt de mira dels mercats financers i a les portes d'un Consell Europeu on es decideix el futur de la zona euro. Els comptes de l'Estat suposen una rebaixa substancial de totes les partides i un increment dels ingressos per a l'IRPF. De mitjana, els pressupostos dels ministeris cauen un 16,9%.

En marxa els pressupostos del 2013

Mentrestant, Hisenda ja treballa en els pressupostos del 2013. A mitjans de juliol té previst aprovar el sostre de despesa, i a finals de mes presentarà el pla econòmico-financer del 2014 –perquè té caràcter bianual–. Ho fa molt pendent de la cimera de Brussel·les i de la possibilitat d'una modificació del calendari dels objectius de dèficit que ha de fer possible que l'objectiu del 3% no s'apliqui per al 2013, sinó per al 2014.

stats