Política 28/09/2014

El Consell d'Estat aprovarà aquest diumenge els dictàmens de la llei de consultes i el decret del 9-N

Respon a la petició d'urgència que li ha fet avui el govern espanyol

Efe
1 min

MadridEl Consell d'Estat reunirà avui, diumenge, la seva Comissió Permanent per aprovar el dictamen dels dos recursos que el govern espanyol pensa interposar davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'aquesta institució han informat que la reunió serà avui diumenge a la tarda. Les mateixes fonts també han indicat que la secció primera del Consell d'Estat, dirigida per Landelino Lavilla i a la qual correspon l'estudi i la redacció dels dictàmens, ja hi ha començat a treballar.

El criteri del Consell d'Estat sobre la llei de consultes està "molt avançat", han explicat les fonts d'aquesta institució, que han afegit que ara cal analitzar el decret de convocatòria de la consulta sobiranista que ha signat aquest dissabte el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

El govern espanyol ha iniciat, doncs, els tràmits per recórrer davant el Tribunal Constitucional. A través del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha remès al Consell d'Estat la petició dels dictàmens i ha fixat una urgència de 48 hores, fet que permetrà al consell de ministres disposar-ne a la reunió extraordinària que celebrarà dilluns que ve, dia 29, per acordar la presentació dels recursos.

Serà l'Advocacia de l'Estat qui els presenti al TC.

stats