Política 10/12/2010

El Govern espanyol "pren nota" de la "desimboltura" dels controladors aeris després de la vaga

El vicepresident espanyol Pérez Rubalcaba recorda que el que van fer els vaguistes és "gravíssim". L'executiu de Madrid encara no ha decidit si prorroga l'estat d'alarma.

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu del govern espanyol ha reiterat diverses vegades, en la compareixença posterior al Consell de Ministres, que l'actitud dels controladors aeris el cap de setmana passat va ser "gravíssima". Rubalcaba assegura que no es tracta d'una vaga, sinó d'un grup de persones que van "abandonar el seu lloc de feina". Per això, en un discurs molt dur, ha explicat que el "pes de la llei" caurà sobre aquest col·lectiu que va provocar el caos aeri a les portes del pont de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, xoca veure "amb quina desimboltura" es mouen els controladors, "com si no hagués passat res". Molest amb aquesta actitud –creu Rubalcaba que no són conscients de la gravetat del que van fer– avisa que govern i ciutadans "en prenem bona nota".

Rubalcaba també ha explicat que encara no s'ha decidit si s'amplia la pròrroga per evitar problemes durant les festes de Nadal però que, en qualsevol cas, el Congrés dels diputats hauria de donar-hi el vist-i-plau abans del dia 18.

Sobre l'escàndol de suposada xarxa de dopatge que afecta l'atleta Marta Domínguez, el vicepresident –gran aficionat a l'atletisme– ho ha lamentat profundament i ha fet una encesa defensa dels milers de persones que practiquen aquest esport. Seria "injust" ha dit que aquest cas taqués el bon nom de tot aquest col·lectiu.

stats