Política 27/04/2011

Mas-Colell, des de Madrid, exigeix "corresponsabilitat" financera a l'Estat

Es reuneix a la capital espanyola el Consell de Política Fiscal i Financera, amb la polèmica sobre el fons de competitivitat sobre la taula

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha reclamat "corresponsabilitat" al govern de l'Estat per poder "complir" amb els objectius de dèficit que marca Brussel·les. Amb un to ferm però conciliador, el responsable de les finances de Catalunya ha insistir que cal "col·laboració" entre administracions per poder tirar endavant els ajustos necessaris que requereix l'escenari actual per eixugar el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell no ha volgut avançar si aquest any la Generalitat complirà el dèficit de l'1,3% previst i ha dit que cal esperar a la presentació dels pressupostos. Sobre la qüestió concreta del fons de competitivitat, ha admès que "avui no és completament el dia" però la polèmica està sobre la taula i condiciona els plans de reequilibri que han presentat les comunitats autònomes. "La confiança no es perd mai", ha assegurat Mas-Colell abans d'entrar al Consell de Política Fiscal, reunit des de les 5 de la tarda.

Des del PP, el conseller madrileny Antonio Beteta, molt més contundent, ha avançat que la seva comunitat ja ha presentat un recurs contenciós-administratiu perquè el govern espanyol els pagui els 1.000 milions que els deu, segons ells, del fons de competitivitat. Catalunya en reclama 1.450.

stats