Política 27/07/2011

Mas-Colell exigeix que l'Estat assumeixi les males previsions econòmiques que va fer

La vicepresidenta Elena Salgado es mostra "inflexible" segons coneixedores de la reunió

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha reclamat al govern espanyol que endarrereixi els terminis per tornar els diners que les comunitats autònomes han de pagar al govern de l'Estat. Segons fonts properes, en la intervenció que ha fet al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), ha recordat que si ara cal tornar, en conjunt, 24.000 milions d'euros és per la mala planificació de Madrid. Per tant, el conseller entén que té sentit que l'executiu de Zapatero faci un esforç extra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell també ha reclamat mecanismes que, amb el paraigua del govern de l'Estat, ajudin les comunitats a col·locar deute al mercat més barat i amb més facilitat. Altres consellers també han fet un crit d'atenció sobre aquesta problemàtica i han explicat que no és lògic que les comunitats autònomes competeixin entre si per vendre deute.

Fonts coneixedores de la reunió, han explicat a l'ARA que Elena Salgado es mostra "inflexible" en moltes de les qüestions que es plantegen i recorda que el seu executiu ha fet grans esforços per contenir el dèficit, amb un cost polític elevat. El discurs del govern espanyol és que tothom ha d'assumir la seva quota de responsabilitat per complir l'objectiu de dèficit autonòmic de l'1,3% aquest any.

stats