Política 25/08/2011

PSOE i PP ultimen un acord per reformar la Constitució sense incloure la xifra del dèficit

CiU veu bé que no fixi topalls però no signarà el projecte de llei que populars i socialistes presentaran aquest divendres i Duran no descarta demanar un referèndum

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl PSOE i el PP ja tenen gairebé enllestit l'acord per reformar la Constitució i que finalment no inclourà la xifra del límit del deute, tal com demanaven els socialistes i també CiU. Els populars han cedit a favor del consens i la xifra finalment es posarà en una llei orgànica que es farà un cop aprovada la reforma de la carta magna. En el text constitucional s'inclourà una obligació a la disciplina fiscal, sense anar més enllà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant tot aquest dijous hi ha hagut negociacions per mirar d'arribar a un acord, perquè aquest divendres al matí finalitza el termini per presentar el projecte de llei, que serà debatut dimecres de la setmana que ve al Congrés de Diputats. Hi han arribat a participar directament José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy, a més d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que han estat en comunicació amb Josep A. Duran i Lleida, per incorporar-lo al consens.

Tot i que CiU veu bé com ha quedat la reforma, no signarà el projecte de llei que presentaran el PP i el PSOE. “Nosaltres no ens adherirem de cap manera a la presentació de la proposició de llei per modificar la Constitució. La iniciativa legislativa no comptarà amb el suport de CiU, el que no vol dir que després la votem o no. Però allò que va dir Zapatero de presentar el PP, el PSOE i altres grups parlamentaris que ho desitgin una proposta de reforma de la Constitució, nosaltres no ho farem”, explica Duran i Lleida, que no descarta que CiU finalment opti per demanar que la reforma s'aprovi per referèndum.

stats