Política 04/11/2014

Madrid troba "exòtic" que el Govern acusi Rajoy d'atacar la llibertat d'expressió

El ministre de Justícia, convençut que la Generalitat acatarà la suspensió del 9-N

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera un "plantejament exòtic" que el Govern recorri al Tribunal Suprem al·legant que el recurs d'impugnació contra el procés participatiu del 9-N atempta la llibertat d'expressió. El ministre assegura que la Constitució de 1978 garanteix aquest i altres drets i que no acaba d'"entendre" de quina manera s'estaria vulnerant fent complir, des del seu punt de vista, l'estricta legalitat espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de rebre a la seu del ministeri la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, a preguntes dels periodistes, ha esquivat entrar en escenaris "hipotètics", en referència a la possibilitat que la Generalitat no acatés la decisió del Tribunal Constitucional i mantingués les actuacions previstes per poder fer la votació. "No és el moment de plantejar-nos" aquests possibilitat, ha dit. Per contra, s'ha mostrat "convençut" que el Govern, com a "govern legítim, constitucional", complirà amb l'alt tribunal.

Catalá, no obstant, ha evitat assegurar al 100% que diumenge no hi hagi urnes a Catalunya. Ha subratllat que la impugnació i la decisió del TC el que fa és garantir "la suspensió de les actuacions" del Govern. "I això és, segur, el que no es podrà fer", ha sentenciat.

stats