Política 19/09/2013

Convoquen una concentració a Barcelona el 12 d'octubre per defensar "una Catalunya de tots"

La plataforma 'Som Catalunya, som Espanya' emplaça tots aquells que defensin la continuïtat de Catalunya dins d'Espanya a acudir a l'acte

Europa Press
2 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } La plataforma 'Som Catalunya, som Espanya' ha convocat una concentració a la plaça Catalunya de Barcelona el dia 12 d'octubre per defensar "una Catalunya de tots dins d'una Espanya plural", com la que es va fer per primera vegada l'any 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, representants de les entitats convocants han cridat a convertir la capital catalana en un dels epicentres del Dia de la Hispanitat i han apel·lat els catalans a expressar-se "cívicament i pacíficament".

El president de la plataforma 'D'Espanya i catalans', Manel Parra, ha emplaçat tots aquells que defensin la continuïtat de Catalunya dins d'Espanya a acudir a l'acte, i amb independència del partit que votin i de si són federalistes, confederalistes o autonomistes.

El president d'Impuls Ciutadà i exdiputat de Ciutadans al Parlament, José Domingo, ha explicat que els organitzadors preveuen demanar reunions amb tots els partits per presentar l'acte i animar-los a acudir i representar "la majoria de ciutadans que se senten tant catalans com espanyols".

Ha agraït el suport que ja han brindat representants del PP, Ciutadans i UpyD, i ha dit al PSC que, si no és una força independentista, s'hauria de "sentir perfectament còmode" en l'acte, una asseveració que ha fet extensible a UDC, ICV i EUiA.

Els organitzadors han animat tots els catalans que se senten també espanyols a acudir a la manifestació a expressar lliurement el que senten, especialment "aquells que tinguin inconvenients a acudir per por de ser assenyalats o perseguits", en paraules del representant d''Espanya i llibertat', Nacho Lluna.

Diversos dels portaveus de l'organització han fet una crida a "rebaixar la tensió", i han defensat que Catalunya ja forma part d'un estat democràtic que no s'ha de posar en qüestió per conjuntures polítiques i econòmiques.

Sobre una consulta, Nito Foncuberta ha rebutjat que se celebri: "M'encanta votar les coses, evidentment, però dins de la legalitat, no pallassades d'aquestes que no tenen cap garantia ni cap suport jurídic".

"No són benvinguts"

Preguntats sobre la possibilitat que acudeixin a l'acte representants de partits falangistes, els organitzadors han subratllat que la seva és una reivindicació democràtica i que, per tant, aquells que no creuen en la democràcia "no són benvinguts".

Sí que han obert la porta que acudeixin a la concentració persones de la resta d'Espanya, encara que han explicat que l'organització no té previst per ara noliejar autocars i començarà a treballar en els detalls de l'acte a partir d'aquest dijous.

stats