Política 29/08/2014

CDC aposta per estrènyer els lligams amb Unió a partir del consell nacional de dissabte

CiU renova la direcció després que Duran deixés la secretaria general i Corominas confia a posar-se d'acord sobre el vot el 9-N

Ara
1 min

BarcelonaEl nou secretari general adjunt de CiU i dirigent de CDC, Lluís Maria Corominas, ha assegurat, en una entrevista a l'ACN, que el consell nacional conjunt que els dos partits nacionalistes celebren aquest dissabte hauria de servir per "fer més sòlida" la federació. Després d'un estiu amb declaracions creuades entre dirigents de CDC i Unió i una certa tensió entre les dues formacions, Corominas aposta així per aprofitar la cita per iniciar "una nova etapa" que posi en valor "la feina ben feta conjuntament" i seguir fent de CiU "un instrument vàlid" per als dos partits. A més, Corominas s'ha mostrat confiat que CDC i Unió "es posaran d'acord" en la recomanació del vot per al 9-N. "Històricament, sempre ho hem fet", diu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la dimissió del líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, com a secretari general adjunt de la federació, els democristians van triar Ramon Espadaler per rellevar-lo. En paral·lel, i després de la renúncia definitiva d'Oriol Pujol a la secretària general de CDC, els convergents també es van reorganitzar. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va deixar la secretaria general adjunta de la federació i ara l'ocupa Corominas.

stats