Política 30/09/2011

El govern espanyol, convençut que el Corredor Mediterrani serà prioritari per a la UE

El ministre Blanco diu que els pressupostos prioritzen l'eix que passa per Catalunya i que la resta de debats són "absurds"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de Foment, José Blanco, és "molt optimista" sobre la possibilitat que el corredor ferroviari del Mediterrani, que passa per Catalunya, s'incorpori al pla de xarxes transeuropees que la Comissió Europea ha de fer públic al mes d'octubre. "Tinc tots els elements per pensar que serà així", ha dit Blanco. Aquesta setmana, una nota del seu departament va generar confusió perquè donava a entendre que només prioritzava l'eix central, el que passa per Madrid i que reclama amb força el Partit Popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Blanco ha subratllat que la prioritat, de fet, la marquen els pressupostos generals de l'Estat, perquè Europa només paga el 10% de les obres i el 90% és finançament estatal. En aquest sentit, ha recordat que el govern de Zapatero ha invertit i prioritzat el Corredor Mediterrani. La resta de debats, ha dit, són "absurds". Blanco també ha deixat clar que els dos eixos no són incompatibles i que si el mediterrani no va ser inclòs al pla del 2003 va ser perquè el govern de José María Aznar no va pressionar perquè s'hi inclogués. El central sí que en va formar part.

stats