Política 20/10/2011

Felipe González recorda que serà Madrid qui "planifiqui" el mapa ferroviari espanyol

L'expresident espanyol insta a la "col·laboració publicoprivada" per accelerar el desenvolupament de les infraestructures

Joan Rusiñol
1 min

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha lamentat avui que s'organitzi un "gran, gran, gran embolic" amb la decisió de Brussel·les de definir les xarxes prioritàries de connexió terrestre transeuropea. En un esmorzar informatiu a Madrid, ha dit que aquest debat no es pot deslligar de la precampanya electoral del 20-N però ha recordat que, passades les eleccions, serà el nou govern espanyol qui tindrà l'obligació i la responsabilitat de planificar les infraestructures estatals. "Que ningú es posi nerviós", ha sentenciat. La part més important del finançament dels corredors com el mediterrani vindrà dels pressupostos estatals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exmandatari espanyol ha fet un discurs marcadament europeista i ha lamentat el replegament "nacionalista" dels estats. Per això, ha apostat per asserenar els debats i, en el cas de les infraestructures ferroviàries, buscar "la col·laboració publicoprivada" per accelerar-ne el desenvolupament. Per González, ara és hora que Europa "solucioni els seus problemes" i "surti de darrere del revolt". Ha posat molt d'èmfasi en el Consell Europeu de diumenge. En aquest sentit, ha dit que està d'acord amb el banquer Emilio Botín en el sentit que no es pot recapitalitzar de forma indiscriminada la banca.

stats