Política 28/11/2014

El govern espanyol culpa el PSOE de la manca d'acord en el debat anticorrupció

Afirma que el PP aprovarà en solitari les mesures "de forma immediata"

Efe
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el debat al Congrés. EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recriminat aquest divendres al PSOE que hagi fet esperar mesos a l'executiu per aprovar les mesures anticorrupció perquè creia en la seva voluntat de consens i ara digui que arriben tard. Ha afirmat que les normes s'aprovaran "de forma immediata".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría s'ha referit al debat d'ahir al Congrés en què el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va defensar la posada en marxa de noves iniciatives contra la corrupció i ha demanat al PSOE que "reflexioni" per arribar a un acord sobre aquest assumpte.

"No es pot dir a la mateixa frase que arriben tard i que els esperem més. Hem estat esperant tots aquests mesos perquè crèiem en la seva voluntat de consens", ha afegit.

La vicepresidenta ha assegurat que si les dues lleis que estan al Congrés des de febrer de 2014 -la de control del finançament de partits polítics i la relativa a l'exercici dels alts càrrecs- no estan ja en vigor ha estat precisament "per buscar el acord dels grups, especialment del PSOE ".

Creu que ningú entendria ara que no s'aprovessin per una qüestió d'"oportunisme polític".

stats