Política 28/10/2014

Rajoy demana "disculpes" als ciutadans pels casos de corrupció al PP

El president del govern espanyol demana "confiança" als ciutadans amb l'Estat de dret

Joan Rusiñol
1 min
L'Operació Púnica, contra una xarxa de comissions il·legals, ha tornat a sacsejar el PP de Madrid. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat aquest dimarts a la tarda una pregunta a la sessió de control al Senat per demanar "disculpes" als ciutadans per haver confiat en persones que no eren "dignes" dels càrrecs institucionals que ocupaven, com han demostrat els últims casos de corrupció. Una referència directa a la detenció, aquest dilluns, de diversos alcaldes del seu partit i de l'exsecretari general dels populars madrilenys, Francisco Granados.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu -que ha demanat perdó l'endemà que ho fes Esperanza Aguirre, presidenta del PP de Madrid- ha assegurat que entén el "cansament" i la "indignació" dels ciutadans pel constant degoteig d'escàndols de corrupció política però els ha demanat "confiança" amb l'Estat de dret que, segons ha dit, funciona. Rajoy ha defensat la feina que fa "una justícia independent" i organismes com la Fiscalia o l'Agència Tributària.

Finalment, ha recordat que els implicats en l'Operació Púnica ja han estat suspès de militància i que, si es confirmen les acusacions, seran expulsats. Ha recordat que es tracta d'un afer que respon a la "cobdícia" de determinats polítics però que, en cap cas, es tracta de finançament irregular dels partits.

Ha anunciat que aprovarà "sense demora" els projectes de llei per lluitar contra la corrupció que s'estan tramitant al Congrés, si pot ser amb el suport del PSOE i, sinó, amb la majoria absoluta del PP.

stats