Política 17/01/2013

Aguirre demana investigar "a fons i caigui qui caigui" el cas Bárcenas

L'expresidenta de Madrid diu que la corrupció la té "indignada", l'endemà de l'anunci que l'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas tenia a Suïssa fins a 22 milions d'euros

Efe
2 min

MadridL'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat aquest dijous que la corrupció la té "indignada", a ella i els altres "polítics honrats", i ha exigit que s'investiguin "a fons, amb celeritat i caigui qui caigui" casos com el de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha manifestat Aguirre en una entrevista a Onda Cero, en què s'ha referit al compte que l'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas tenia a Suïssa amb fins a 22 milions d'euros, per exigir que s'investigui a fons aquest cas. Ha dit que els polítics, "a més de ser honrats, ho hem de semblar", i "no pot ser que la gent cregui que ens tapem els uns als altres".

La presidenta del PP de Madrid ha recordat que quan era presidenta regional es va enfrontar a "un gran cas de corrupció a Madrid" −la trama Gürtel a Madrid− i que va cessar un conseller, un viceconseller i quatre alcaldes "sense esperar que s'imputés ningú".

En aquest sentit, ha comentat que estudia la possibilitat de posar al PP de Madrid "una espècie de fiscal Anticorrupció" encarregat de detectar els càrrecs públics que puguin estar utilitzant el lloc per enriquir-se.

Aguirre s'ha referit, a més, al cas de l'àtic que ha adquirit a Marbella el president madrileny Ignacio González per afirmar que posaria "la mà al foc" pel seu successor en aquest cas per avalar les explicacions que ha donat i per demanar que "no es barregin" les coses. Si hi ha algú a qui li sembli que el que ha dit el seu successor no està "prou clar −ha afirmat− que ho investigui també".

"D'aquesta aigua no beuré és el que jo no dic", ha respost la presidenta dels populars madrilenys quan li han preguntat si tornaria a la primera fila de la política, i en aquest sentit ha assegurat que descarta optar a l'alcaldia de Madrid i que ara per ara l'únic que vol és ser presidenta del consell assessor de l'empresa de caçatalents Seeliger i Conde, que l'ha fitxat recentment.

stats