Política 04/10/2012

Cospedal a Romney: "Espanya no està cremant pels quatre costats"

La secretària general del PP rebutja que el candidat republicà a la presidència dels EUA posi l'Estat de mal exemple

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa secretària general del PP i presidenta de Castella-La Manxa, María Dolores de Cospedal, ha rebutjat frontalment que el candidat republicà a la presidència dels EUA, Mitt Romney, hagi utilitzat Espanya com a mal exemple en el primer dels debats amb el president Barack Obama. "Em disgusta profundament que triï el meu país com a model que no li agrada", ha dit la mà dreta de Mariano Rajoy al PP. Aprofitant aquesta situació, ha demanat als espanyols –i de manera especial, als mitjans de comunicació– que projectin fora d'Espanya una imatge positiva de l'Estat que demostri que no "està cremant pels quatre costats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Deixar sense sou els diputats manxecs "humanitza" la política

Cospedal ha defensat aquest dijous al matí la seva decisió de deixar sense salari –només cobrant dietes per manteniment i transport– els diputats autonòmics de Castella-La Manxa. Segons ha dit en una entrevista a RNE, aquesta decisió "humanitza" la política, perquè permet que els legisladors compaginin aquesta tasca amb l'activitat al sector privat. Des de l'esquerra han acusat Cospedal d'afavorir que només els rics puguin dedicar-se a la política.

La número dos dels populars, en canvi, creu que és el contrari. Entén que els parlaments autonòmics han fet "massa" lleis, com ara "disset miniestats que dificultaven la unitat de mercat", i que ara han de rebaixar l'activitat legislativa en favor de l'àmbit estatal. Per això, creu que la seva proposta no seria aplicable als polítics que fan gestió, que sí que requereix dedicació exclusiva.

Sobre la Conferència de Presidents autonòmics i la resposta del president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat que Catalunya està decidida a complir el dèficit i ha defensat el repartiment actual de les càrregues, que posa les coses més difícils a les comunitats autònomes que a l'estat central. "Si hi ha voluntat, es pot complir", ha etzibat a Mas.

stats