Política 28/02/2011

Cospedal (PP): "Camps és un home honrat"

La número 2 dels populars assegura que seria "injust" que Francisco Camps no pogués ser candidat tot i estar imputat

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha sortit avui en defensa de Francisco Camps, a qui el partit ha proclamat ja com a candidat a la presidència de la Generalitat valenciana, tot i estar imputat per suborn impropi. Segons ha dit, el líder del PP valencià "no ha faltat a la seva honradesa. És un home honrat". A més ha afegit que seria "injust" que Camps no pogués optar a la reelecció per la polèmica judicial dels vestits, malgrat que té moltes possibilitats d'acabar assegut al banc dels acusats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mà dreta de Rajoy ha dit que ells es creuen Camps i no pas el sastre que va fer els vestits que, suposadament, la branca valenciana del cas Gürtel va regalar a Camps per aconseguir negocis a l'administració autonòmica. Cospedal ha recordat que el sastre està acusat de fer "factures falses".

Tot i això, la direcció estatal del partit conservador manté una certa distància amb Francisco Camps i, de moment, esquiva les fotografies conjuntes. Cospedal ha confirmat que els màxims dirigents del PP no aniran dimarts a la proclamació dels candidats del PP a les ciutats del País Valencià més grans de 20.000 habitants, tot i que Rajoy està donant suport als candidats locals de la resta de l'Estat.

Segons Cospedal, "el president del PP farà campanya a València però ell decideix quan hi ha d'anar i quan no". "No té més història, no cal buscar-hi més punta", ha dit, després d'insistir que l'agenda del PP la fixa el partit.

stats