Política 14/07/2014

El PP reclama "sentit d'Estat" a Sánchez i li retreu el que considera vacil·lacions respecte de Catalunya

Sobre les relacions amb CiU, Cospedal creu que el partit d'Artur Mas ha de "trobar el seu lloc" en l'espai polític.

Joan Rusiñol
1 min
María Dolores de Cospedal aquest dilluns, reunida amb els presidents regionals de Noves Generacions / EFE

MadridMà estesa però actitud vigilant de la direcció del PP al futur líder del PSOE, Pedro Sánchez. La secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, li ha reclamat aquest dilluns "sentit d'Estat" per afrontar al costat del govern espanyol el procés sobiranista català. La número dos dels populars ha insistit en la petició que ja va formular, dies enrere, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença a la seu del partit a Madrid, Cospedal ha procurat ser respectuosa amb els temps polítics del seu principal partit rival, ja que Sánchez no serà formalment secretari general fins al congrés del cap de setmana del 26 i 27 d'aquest mes. No obstant, ha començat la crítica. Ha subratllat que durant la campanya interna, el candidat per vacil·lar i rectificar sobre Catalunya. Segons ha dit, "un dia" deia que Espanya "és una nació i l'altre dia, dos". Un retret que els populars sovint han fet al discurs que va mantenir des de la Moncloa José Luis Rodríguez Zapatero.

Ha dit que, no obstant, el PP espera poder "comptar" amb la direcció socialista a l'hora de defensar els "principis bàsics" constitucionals, entre els quals ha destacat que la sobirania estatal resideix en el conjunt dels espanyols.

A preguntes de la premsa, mentre s'espera la reunió entre Rajoy i el president de la Generalitat, Artur Mas, Cospedal ha assegurat que el primer pas per refer les relacions entre els populars i CiU l'ha de fer la federació nacionalista. A parer seu, "ha de trobar el seu lloc a l'espai polític català i espanyol".

stats