Publicitat
Publicitat

CiU votarà 'no' al sostre de despesa del 2013

La federació "discrepa radicalment" de la nova distribució dels objectius de dèficit, que s'endureixen per les autonomies

El diputat de CiU Josep Sánchez Llibre ha anunciat aquest dimarts que la federació nacionalista votarà 'no' al sostre de despesa del proper any que es vota al Congrés dels Diputats perquè "discrepa radicalment" de la nova distribució dels objectius de dèficit.

És el mateix argument que va fer servir el partit dijous passat en rebutjar el nou pla d'ajust de 65.000 milions del govern espanyol. Hisenda va declinar compartir amb les comunitats el punt addicional de dèficit atorgat per la Unió Europea (UE) per a aquest any, fins al 6,3%. És a dir, l'objectiu de dèficit per a les autonomies aquest any seguirà sent de l'1,5% previst, mentre que el de l'Estat s'apuja fins al 4,5%.

A més, s'endureixen els objectius de dèficit autonòmic del 2013 i el 2014. El de l'any que ve serà del 0,7%, superior a l'1,1% ratificat per les autonomies, mentre que el del 2014 se situarà en el 0,1%, per sobre de l'1% pactat. A les xifres, però, hi ha gat amagat, perquè al pla de reformes que va enviar el govern del PP el mes d'abril a Brussel·les fixava un dèficit del 0,5% per al 2013 i del 0,3% per al 2014. El 2015 les autonomies hauran d'obtenir un superàvit del 0,2%.

RE

Etiquetes

Més continguts de