La majoria de la societat espanyola aposta per una certa "recentralització" de les competències

Segons un estudi de la Fundació de les Caixes d'Estalvi (FUNCAS) la majoria creu que el govern central ha de recuperar competències per reduir despeses

La majoria de la societat espanyola aposta per una certa "recentralització" de les competències a favor del govern central i està a favor de les mesures de control de la despesa i de l'equilibri pressupostari, segons es desprèn d'una enquesta i d'un estudi patrocinats per la Fundació de les Caixes d'Estalvi (FUNCAS).

FUNCAS acaba de publicar l'estudi "La crisi i les autonomies", dels professors i investigadors Víctor Pérez-Díaz, Josu Mezo i Juan Carlos Rodríguez, basat en una enquesta a 1.429 persones realitzada durant la tardor passada.

En roda de premsa, el catedràtic Víctor Pérez-Díaz ha destacat que el 60% està d'acord amb la reforma constitucional que imposa l'equilibri pressupostari, més del 62% a favor que es fusionin els municipis i un 60,5% de que se suprimeixin les diputacions provincials.

Per gairebé 9 de cada 10 persones el sistema de finançament de les autonomies és poc o gens transparent, i per a gairebé 8 de cada 10 el nivell d'endeutament de la seva comunitat és molt o bastant preocupant.

L'estudi assenyala que a les comunitats se'ls atorga el mateix nivell de responsabilitat en el dèficit públic que el govern central, i que la gran majoria dels ciutadans està a favor que la normativa que regula l'activitat empresarial sigui la mateixa a tot el territori,

En matèria d'autonomies i nacionalisme, gairebé el 72% creu que la majoria de la gent tendeix a arribar a acords, mentre que els polítics promouen els conflictes.

Més continguts de