Publicitat
Publicitat

Rajoy li retreu a Monti les crítiques i demana ignorar el “soroll”

El primer ministre italià va dir ahir que la prima de risc italiana està pujant a causa del "contagi de la crisi espanyola". “Tenim les idees clares, sabem el que hem de fer”, replica Rajoy

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li ha retret avui, sense citar-lo, al primer ministre italià, Mario Monti, les noves crítiques que va fer ahir sobre l'economia espanyola al dir que la prima de risc italiana està pujant a causa del "contagi de la crisi espanyola".

En el seu discurs a la reunió del grup del PP al Congrés, Rajoy ha demanat als “dirigents europeus que van fer declaracions ahir a la nit” que “siguin prudents” en les seves afirmacions perquè “tots tenim responsabilitat i volem una Europa forta”. “No anem contra ningú, no parlem d'altres països, els hi desitgem el millor als altres països”, ha afegit el president espanyol. Tot i que Rajoy ha volgut centrar les seves crítiques als comentaris d'ahir a la nit, també suposen un correctiu a les reiterades declaracions del president francès, Nicolas Sarkozy, sobre el PSOE i les semblances entre Espanya i Grècia.

Sense concretar a què es referia, Rajoy ha demanat també als diputats del PP que no facin “cas al soroll” i no es distreguin per “coses menors” que no duren més de “24 hores”. Ha insistit en que el que cal és “governar” i ha considerat que l'executiu “avança a bon ritme pel camí correcte” amb un “rumb fix”. “Tenim les idees clares, sabem el que hem de fer”, ha afegit.

RE

Etiquetes

Més continguts de