Política 10/09/2013

Santamaría: "Espanya ha deixat de ser un focus de desconfiança per ser-ne un d'estabilitat"

La vicepresidenta del govern central advoca perquè els ciutadans notin "en la seva butxaca" la millora econòmica

Joan Faus
1 min
La Moncloa guarda silenci sobre  la seva resposta a la carta de Mas

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest dimarts que "Espanya ha deixat de ser un focus de desconfiança" a l'exterior per convertir-se en un "d'estabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció davant els diputats del PP, la número dos de l'executiu ha presumit de la millora de les dades econòmiques i de les previsions dels organismes internacionals sobre l'economia espanyola, però ha insistit en el missatge que el govern no afluixarà en l'aprovació de "moltes reformes que queden per fer". "S'ha fet molt però això acaba de començar", ha reblat.

En aquest sentit, ha dit als diputats que és "molt important" que transmetin "amb serenitat que gràcies a aquest esforç reformista s'han canviat moltes coses que no funcionaven" i també ha advocat perquè els ciutadans notin "en la seva butxaca" la millora econòmica.

Pel que fa a la corrupció, Santamaría ha afirmat que l'"obligació" del govern del PP és intensificar els "controls" per acabar amb la corrupció i, de cara a la votació dijous de la llei de transparència al Congrés, ha demanat "altura de mires" a l'oposició perquè, ha dit, la corrupció "no és un problema de formacions" sinó del sistema polític en general.

En el seu discurs, la vicepresidenta no ha fet cap referència al debat sobiranista ni a la situació de les comunitats autònomes.

stats