Política 26/01/2017

El PP portarà els comentaris de Santi Vidal a la Fiscalia

C's reclama explicacions a Puigdemont, CSQP a Junqueras i el PSC a Borràs, Romeva i Mundó. El portaveu del Congrés del PP diu que Vidal és una persona que té accés a "molta informació" i que si s'han produït il·legalitats es portaran als tribunals

Ara
2 min
El coordinador general del PP a Catalunya i diputat al Parlament, Xavier García Albiol.

BarcelonaLes reaccions a les polèmiques declaracions de Santi Vidal en diferents conferències públiques no s'han fet esperar. Joan Coscubiela, portaveu de CSQP al Parlament, s'ha afanyat a demanar la compareixença del vicepresident Oriol Junqueras a la comissió d'Afers Institucionals del Govern per explicar si és cert o no el que diu Vidal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest divendres, l'endemà de l'incendi polític, també ha reaccionat el portaveu del PP al Congrés Rafael Hernando que, en una entrevista a TVE ha assegurat que amb una disculpa de Vidal no n'hi ha prou i que és "enormement preocupant". El dirigent popular ha assegurat que Vidal és una persona coneixedora de les bambolines del procés i que ha tingut accés a "molta informació". És per això que ha dit que si s'han produït il·legalitats, es portaran als tribunals.

D'il.legalitats se n'han produït, per això hi ha gent que serà jutjada (cita a homs).

Ara, sembla que hi havia encara més il.legalitat

El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol ha anunciat a través de Twitter que els populars portaran a la Fiscalia les declaracions de Santi Vidal.

Des de Ciutadans també han piulat indignats amb les declaracions. Inés Arrimadas, cap de l'oposició, ha afirmat a través del seu compte de Twitter que "exigeixen" explicacions urgents" per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre les declaracions.

Al PSC, la portaveu parlamentària, Eva Granados, s'ha sumat a les peticions de compareixença. Els socialistes demanen que s'expliquin els consellers d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, la de Governació, Meritxell Borràs, i el de Justícia, Carles Mundó.

Societat Civil Catalana també ha reaccionat davant les polèmiques declaracions de Vidal. A través de Twitter, l'entitat ha recordat que ells ja havien avisat sobre les "intensions" del senador republicà.

stats